Body Mind Release

Body & Mind Zevenbergen

Wij zijn er voor JOU!

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie. In deze behandeling krijg je zicht op je denkpatronen: je onderzoekt hoe je gedachten samenhangen met je gevoelens en gedrag. Vervolgens leer je hoe je gedachten die ongewenste gevoelens geven om kunt buigen naar gedachten die wél gewenste gevoelens met zich meebrengen.

Wij gaan hierin nog een stapje verder, en willen niet alleen het “negatieve denken” aanpassen, maar ook de innerlijke oorzaak van dat  “negatieve denken” aanpakken. Dit kan middels de Bod Mind Release therapie… 2 vliegen in 1 klap.

Mensen kunnen in het dagelijkse leven een enorme variëteit aan fysieke, mentale en sociale klachten en problemen ervaren. Een deel van deze klachten zijn tijdelijk en verdwijnen vanzelf. Echter bij een serieuze hulpvraag blijken de geboden behandelingen en therapieën niet altijd te voldoen. Deze zijn vaak symptoomgericht of leren ons – anders – omgaan met. De oorzaak wordt dan kennelijk niet voldoende aangepakt. Wat dan wel?

Wist jij dat het overgrote deel van onze levensklachten direct of indirect veroorzaak wordt door beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten? Dit is waar Body Mind Release over gaat. BMR helpt je namelijk de innerlijke oorzaak van levensklachten gericht en bewezen effectief aan te pakken.

Loop jij al een tijdje rond met gevoelens van bijvoorbeeld spanning, stress, somberheid, eenzaamheid, angst, vermoeidheid of lichamelijke en mentale klachten waar jij je zorgen over maakt? In veel gevallen kan je huisarts hier geen directe onderliggende medische oorzaak aan koppelen.
De oorzaak wordt dan gezocht in het gedrag of vervelende stressvolle en traumatische situaties waarin jij je bevindt of welke jij hebt meegemaakt.

Dan volgen de begrijpelijke en logische tips: Neem wat meer tijd voor jezelf, ontspan, zoek een hobby/sport, ga op dieet, stop met je verslaving of ga naar een deskundige voor het verwerken van een verlies, trauma of bespreken van problemen. Jij wordt namelijk gevraagd wat ‘anders’ te gaan doen.
Soms krijg je onderdrukkende ‘medicijnen’ mee die jou helpen de dag door te komen. De daadwerkelijke oorzaak wordt daarmee niet aangepakt.
Wel of niet gerustgesteld, keer je terug naar jouw leven. Er is nog niets veranderd. Je hebt nog steeds dezelfde klachten, gedragingen en problemen.

‘Wat nu?’, vraag jij je af. Wat moet ik doen om mijzelf weer goed te voelen, meer energie te krijgen, gelukkig te worden of weer doel in mijn leven te ervaren en een stap te maken?

Wij gaan jou helpen somberheid te overwinnen, niet meer bang te zijn of plezier te vinden in je werkzaamheden.

Hoe gaan we dit doen?  

Door middel van een therapie : de Body Mind Release methode. Dit doen we in een relatieve korte termijn van 7 sessies, waarbij je 1 keer per week of 2 weken langskomt.

Wat is dan de Body Mind Release methode

Binnen de Body Mind Release (BMR) hebben wij de mogelijkheid de innerlijke oorzaak van jouw klachten gericht uit te testen. Vervolgens leren wij jou deze ballast met behulp van onze unieke loslaatmethodes zelfstandig los te laten en positieve gevoelens zoals vertrouwen, levensvreugde, doel, positiviteit, etc. weer terug te halen.
De Body Mind Release komt voort uit de Jassentechniek
Hans de Waard heeft deze techniek verder ontwikkeld zodat jij na dit traject zelfstandig kunt doorgaan met deze methode en daardoor gaat reageren vanuit diegene die je werkelijk bent.

JIJ bent jouw BALLAST niet !
We geven we je die inzichten mee die belangrijk zijn om juist die keuzes te maken die jou blij en gelukkig maken.

Maar wat is dan de oorzaak van die negatieve klachten?
De oorzaak van veel klachten, blijkt vaak terug te voeren naar de emotionele en mentale ‘ballast’ die jij met je meedraagt. Denk hierbij aan beperkende emoties, gevoelens, angsten en overtuigingen. Hoe jij aan jouw ballast komt lees jij hier.

Wat mag je verwachten van een Body Mind Release behandeling
Het logische resultaat wat jij van een Body Mind Release traject mag verwachten is meer energie, fysieke en mentale ontspanning, balans, levensvreugde en (zelf)vertrouwen.
In een aantal behandelingen merk jij snel resultaat van jouw klachten waar jij jarenlang mee hebt rondgelopen.

Body Mind Release ondersteunt jou zo in het verminderen en oplossen van:

o Veel fysieke en psychische klachten
o Negatief denken en piekeren
o Angsten
o Gebrek aan zelfvertrouwen
o Paniekaanvallen
o Traumaverwerking
o Vermoeidheid
o Lusteloosheid, vastzitten en tot niets komen
o Niet kunnen genieten
o Burn-out
o Verslavingsgedrag
o Gedragsproblemen
o Gevoelens van spanning, stress en onrust
o Somberheid
o Afhankelijkheidsgevoelens, je voelt je bevrijd, minder afhankelijk van anderen en kunt weer genieten van het leven.

Je kunt zowel bij Jacquelina als bij Roy terecht voor deze therapeutische begeleiding. Aan jou de keus!
Neem die stap als je klaar bent om negativiteit te laten gaan en positiviteit te verwelkomen.

Wij zijn allebei als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de erkende beroepsorganisatie BATC. Vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering kan  een behandeling “mogelijk” deels vergoed worden door uw zorgverzekeraar.
Raadpleeg daarvoor eerst uw zorgverzekering. Wij zijn niet verantwoordelijk als er achteraf geen vergoeding plaatsvindt.

Wij zijn er voor JOU!

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via onze online agenda .

Woon je niet in de buurt van Zevenbergen, maar wil je wel aan de slag met deze methode ? Landelijk zijn er overal Body en Mind Release therapeuten. Vindt er eén bij jou in de buurt.

 

Mocht jij na het doorlopen van dit BMR traject zelf erkend Body Mind Release therapeut willen worden, kijk dan hier voor meer informatie https://bodymindrelease.nl/opleiding-therapeut/

Natuurlijk adviseren wij jou altijd bij fysieke en mentale klachten eerst contact op te nemen met jouw huisarts.